søndag 4. desember 2011

Bærere av håp

Perleregn fra Ingunn
Nylig hadde Erfaringskompetanse besøk av Ingunn Øye, som forteller om hvordan livet forandrer seg - fra mørke til lys. Om håp for alle. Notoddenkvinnen lanserte 19. november diktsamlingen ”Perleregn” og Cd-en ”Takk for livet”. Mange av Ingunns tekster og melodier er skapt mens hun var tvangsinnlagt på skjermet enhet på Dikemark sykehus på begynnelsen av 1980-tallet. Gjennom diktene sine er hun en bærer av håp. Les mer om Ingunn Øye på Erfaringskompetanse sine nettsider.

Fra Burma med håp
Det er få ting som berører meg sterkere enn mennesker som har håp om at det kan skje gode endringer. Mennesker som har tro på hverandre! På den andre siden av jordkloden lever den vevre og modige kvinnen Aung san Suu Kyi, som ble tildelt Nobels fredspris i 1991 og som fortsatt er en folkehelt i Burma.

Etter mange år i fengsel og husarrest, åpner den nå 65 årige kvinnen for et politisk comeback i hjemlandet. Mye har forandret seg siden den regjerende militærjuntaen i 1990 valgte å ignorere valget hun vant.

Tror han mener oppriktig
Politiske fanger er løslatt, og myndighetene snakker om reformer- Aftenpostenjournalist Kristoffer Rønneberg skriver for noen uker tilbake om kvinnen som tidligere stod på barrikadene med megafon i hånd, at hun i det siste har fått tiltro til at presidenten mener alvor når han nå prøver å bevege landet i demokratisk retning:

"Jeg tror han mener oppriktig at landet vårt trenger forandring...Det vi trenger nå, er at folket får troen på at dette er reelt".

Hun er en bærer av håp!

Bevegelse ut fra det livsnære
I dag har jeg tent det andre kubbelyset på skiferplata jeg kjøpte i Valdres, og kjenner gleden ved litt lavere puls og god musikk. Nordnorsk julesalme av Trygve Hoff har fulgt meg gjennom adventstiden. Hans ord er slitesterke, det er styrke i det livsnære!

Advent betyr å vente på noe godt. Håpet er selve livskraften, uten det blir livet karrig. Det er godt at det finnes mennesker som holder håpet levende - enten det er i Burma, nord i Norge - eller hos Ingunn på Notodden.  

Oslo Gospel Choir har nylig gitt ut CD "Lys imot mørketida" med Maria Haukaas Mittet som solist. Her bærer Nordnorsk julesalme håp til en frossen og karrig jord:

Velsigna de evige ordan om håp og ei utstrakt hand!

God advent!

Hilde Hem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar